Tips för smarta loppisköp i sommar!

Att handla på loppis är inte bara ett sätt att hitta unika föremål till oslagbara priser, det är också en spännande upplevelse som öppnar dörrarna till en värld av vintage, retro och tidlös stil. Men hur får man ut mesta möjliga av sina loppisäventyr? Låt oss ta dig med på en guidad rundtur bland de bästa tipsen för att navigera genom loppisarnas labyrinter och göra fantastiska fynd.

-Börja med att göra en plan hemma. Ha en idé om vad du letar efter innan du besöker loppisen, fundera på vad du är intresserad av att köpa. Det kan vara allt från möbler, kläder, böcker eller porslin. Att ha en idé om vad du vill hitta hjälper dig att fokusera och undvika att köpa saker du egentligen inte behöver. 

Loppis i Danmark. Bilden är tagen från övervåning i en lada. Man ser hyllor fulla med diverse saker. I taket hänger ett flygplan.

-Ta på dig bekväma skor, ha med vatten & kanske ett mellanål. Lite nötter, frukt eller nått annat som kan ge dig lite extra energi. Att gå på loppis brukar ta tid.

-Var beredd på att leta: Loppisar kan vara röriga och fulla av föremål. Var beredd på att spendera tid med att leta igenom olika bord och hyllor för att hitta de gömda skatterna. Ta dig tid att noggrant titta igenom varje avdelning. Är du osäker på en vara så lägg den i kundkorgen medan du funderar. Vill du inte ha den är det bara att lägga tillbaka. Men du kan inte låta den stå på hyllan medan du funderar, vänder du dig om kan den vara borta.

På bilden ser man ett gammalt stort skåp som är full med böcker. Framför den står ett antikt skrivbord med en glob på den. Hela rummet är full med saker.

-Inspektera varorna noga: Eftersom loppisprylar är begagnade kan de ha vissa defekter eller skador. Ta dig tid att noggrant inspektera varorna innan du köper dem. Kontrollera om det finns några sprickor, repor eller brister. Men tänk också på att äldre objekt har ofta en patina som kan vara vacker. Här gäller det att bestämma vad som är okej för dig. Vas med spricka kan vara vacker i en hylla, men ska du använda den med vatten i så kanske det inte är ett lämpligt köp.

Två hästhuvud i trä som är halvt täckta med en pläd.Alla bilder är tagna av @dustypinkdeco

-Var öppen för unika fynd: En av de bästa sakerna med loppisar är möjligheten att hitta unika och ovanliga föremål. Var öppen för att upptäcka nya saker och låt dig inspireras av det som fångar ditt intresse. Det kan vara allt från vintagekläder till udda inredningsdetaljer. Och även här ska du tänka på att du handlar till dig själv och ditt hem. Tänk inte så mycket på vad andra tycker är ”loppisfynd”. Tänk på vad är fynd just för dig! Du kanske behöver en osthyvel, eller en ny kruka till växten?

-Ha kul och njut av upplevelsen: Att handla på loppisar är inte bara en möjlighet att hitta bra fynd, det är också en rolig och unik upplevelse.

Har du något bra loppistips? Skriv gärna en kommentar med ditt bästa tips!

 

Skriv en kommentar